Wednesday, 29 February 2012

BIG TASTE Shah Alam

hanya nama yang BIG, 
mmmmmm...tapi suasana kedai yang ala2 romantik dengan alunan muzik 'love song' yang sangat mendamaikan dan menenangkan jiwa la...makanan pulak bagi aku biase2 jer, xde yg spesel, sama jer rase cam kat tmpat lain..harga pulak boleh tahan yea...setiap hidangan ade dua saiz yg berbeza, regular n jumbo..harga pun berbeza ye setiap saiz tu kawan2.....so, bagi aku tempat ni cuma value tuk suasana kedai jer bukan pada makanannya..


restoran ni terletak dekat sek 7, bersebelahan dengan butik Fareeda, berdepan dengan Paparich...ala dekat area2 Jakel besar tu yerk..


sape2 yang nk dinner ala2 romance dan tenang buleh la datang ke sini...tapi kepada sesapa yang ade anak kecik yg suke menjerit kuat3 macam My HeRo CiLiK tu sangat kurang digalakkan...bukan ape, kedai tu tertutup n agak silent la kan, bler die jerit satu kedai boleh dengar..sangat memalukan papamama yerk..huhhhhh

BiGTASTE
Lamb Grill tuk hasben
Romeo Juliet Pizza..aku punyer

Wednesday, 22 February 2012

Ohhh...Baru Tersedar.......

Setelah beberapa hari tertangguh, petang semalam terpaksa merajinkan diri jugak pergi umah makcik tukang jahit baju aku tuh..die dah remind dari last week lagi ckp baju dah siap..tapi masa mencemburui aku..baru semalam berkesempatan nk ke sana..bukan jauh pon , 10mnt je dr umah aku...

Sesampai je kat umah die, mmg terkejut beruk sekejap la sebab bertimbun dah tempahan baju kat ruang tamu ..aku  yg blur ni pn bertanya la....


aku   :   banyak nye org anta baju kak..ye la musim kenduri kendara kan kak...??
tailor :   ape pulak kenduri hanim, ni sume tempahan untuk raya...
aku   :   untuk raya?? awalnyerrr...
tailor :   kak ida tutup tempahan bulan depan tau..ujung bulan tiga dh stop amik tempahan.....
aku   :   apee?????? (terkejut beruk kali kedua).....kenapa cepat sgt kak ida?? sy xbeli lagi baju raya  nih..onoooo..
tailor :   hanim, kite stat puasa kan tengah bulan 7, raya tengah bulan 8...tinggal 4 bulan jer lagi...takut xsempat siap...
aku   :   masya ALLAH...kalu macam tu sy g beli baju cepat2 n anta kat kak ida yerkk...kak ida tggu saya tau...(ayat merayu)


Mula la berpusing2 kat kepala otak aku ni ape design baju yg boleh buat aku jd cun mcm Maya Karin (sila muntah skarang) dan color tema baju raya yg sesuai tahun ni....color ape yg besh yerk??? merah, kuning, ijau, biru...??? perasaan nak menyopping baju raya tuh dah membuak2 dan menggoncang2 dada..ekekeke..terus terbayang JAKEL kat kepala ni..tapi kepala asben aku plak la yang pening kang..setahun sekali kannnn...

Tapiiii......banyak nye tapi...ALAMAAAKKK...alamak pulak...aku xganti puasa lagi lah....ade 6ari lagi ni...SILA GANTI PUASA dulu baru fikir nk shopping yerk (ayat peringatan utk diri sendiri)


Monday, 20 February 2012

Rider In Progress..




**maafla kualiti gambar kureng memuaskan..nama jer smartfon tp camera xsmart langsung..teettttttt...


**ni bukan Honda kepunyaan kitorang yerk, cousin kitorang punye..exchange kete jap, urusan orang lelaki..sory ye acik Zairin Johari, aisy nak  test power jek...

tapi bukan itu yang aku nk cter...hehehe..ni la gambar latest My Hero Cilik yang sangat obses dengan vehicle especially kereta ngan lori...ni la aksi-aksi terlampau yang sempat dirakamkan oleh mamanya semasa papanya berhenti untuk mengisi minyak..pantang nampak seat driver tu kosong, terus jer meloncat...


koleksi kereta n lori My Hero Cilik dah penuh satu beg dah..pastu ade hati nak mengendeng koleksi peribadi papa die kat dalam almari cermin tu haaa...memang x layan la kannnn...hahahahaha..insyaallah next entri aku post gambar2 koleksi peribadi kereta n lori My Hero Cilik yerk...see yaaaa...


L.O.V.E

Wednesday, 15 February 2012

Jem Ohh Jem..!!

kenapa lah lately ni asik jem je yerk..??? orang2 mesia ni sumenye kaya-kaya blako lah...huhh..mejoritinya  bawak kete sendiri g keje..kot la nak share2 ker..car pool gituuu..tapi yg masalah nye tuan punye blog ni pun same jgk..hahaha..dulu masa awal2 kawen tu aku g keje tumpang member ni haa..die dok klang pastu pick up kami-kami ni kat area sek 7..tapi skang tidak lagiiii....kalu dulu 1 kete = 4 orang, skang ni 4 kete = 4 orang....itu salah satu sebab yang menyumbang kepada ke'jem'an disekitar lembah klang nih...


nak dijadikan citernye..alkisah tayyyiiibbbb...semalam aku balik smpai umah kul 7..oh tidaaakkkk!!!! selalunya 5.45pm aku dah bukak pintu pagar umah, tapi semalam masih menekan pedal minyak dan break...grrrrrr....hujan katenye...sangat lebat sampai xnmpak jalan..terpaksalah aku merapatkan kepala aku ni kat cermin depan tuh...dagu melekat kat stereng, mata perlu dibukak sebesar-besarnya...(cube imagine rupe aku time tuh...)


hahahaha....tapi redha je lah..nk wat cmne..sudah ditakdirkan..kehkehkeh..


banjir di shah alam

sempat lg tue snap pic..

Tuesday, 14 February 2012

My HeRo CiLiK dan Bola

Salam 1Malaysia....

kini My HeRo CiLiK dah mencapai umur 1tahun 8bulan..alhamdulillah kerana dikurniakan kesihatan yang baik kepada anakku dan permudahkan segala urusanku dalam membesarkannnya..amiiiinnnn

hobi baru My HeRo CiLiK ni skang suke main bola..papamama doakan semoga aisy jadi pengganti Safee Sali satu ari nanti...(verangan ye)..ekekeke...petang2 weekend kalu xde agenda balik kampung n so on mesti kitorang bawak die lepak-lepak kat Dataran Shah Alam tu..riadah sambil bersukan katenye..sambil mengasah-ngasah skill tendangan padu My HeRo CiLiK tu..klas kau nem...heehee..

jom kite layan video nih...

video
papa layan safee sali jr main bola..

Monday, 13 February 2012

3K (Kini Ku Kembali)

setelah lama x meng'hapdet' ini blog..Kini Ku Kembali..

dah beberapa bulan aku xbkak blog kesayangan aku ni..bukan ape, byk bnde nak disetelkan kat umah n opis ni haa..perlu melandaikan semula bukit2 masalah yang ade nii...waaahhh

syukur alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik olehNYA dan hidup di dalam redhaNYA..amiiinn..xde ape nk updet kali ni, juz to show yg sy masih wujud di alam blog ini..wasalam...


me n My HeRo CiLiK yg ohsem....(masuk bakul xpyh angkat)