Sunday, 3 June 2012

Cameron Highland

Salam to all....

Sungguh malas hari ni nk masuk opis yea memandangkan kami 3 beranak baru jer balik bercuti-cutian ke CH. hohoho...tu sebenarnya yang nak diceritakan..3D2N at CH yang sangat mendamaikan dan menenangkan jiwa..terasa lama sgt x ke sana..last aku pegi CH xsilap tahun 2005..trip UITM ngan classmate tuk subject Forestry..masuk hutan n panjat bukit Brinchang..panjat bukit tuuu...FYI aku dah 2 kali tau panjat bukit Brinchang ni, sebagai buktinya siap tangkap gambar atas viewing tower..bangga siott..hahaha..Mr.A plak last die pegi mse die darjah 3..rombongan cik kiah ler tuu..lagi lama kann..

Banyak jgk perbezaan di CH antara tahun 2005 dan 2012 ni..pertama sekali, suhunya..dulu aku rasa lebih sejuk lagi dari sekarang..kalu dlu tdo malam mmg tahap menggigil la..now, rse cam tdo dlm aircond dgn bersuhu kan 26°jer ..skang ni pulak banyak sangat pembangunan kt sini..bina rumah, bina hotel..mungkin sebab tu suhu pn makin meningkat..

Ok, nk cter sket psl our trip..kami bertiga iaitu aku, Mr.A, n My HeRo CiLiK gerak dari Shah Alam dalam kul 9.30am..singgah brekfest jap kat McD..dlm kul 10.30am mulakan perjalanan..untuk ke CH ade 2 laluan tau kawan2, buleh ikut exit Tapah ataupun Simpang Pulai..kalu ikut Tapah jalan agak teruk sket la, jalan kecik n scary sket..kalu lalu ikut Simpang Pulai lebih selesa, jalan pun xmendaki bukit sangat. so kitorang prefer lalu Simpang Pulai..mase tu kete dah stat banyak memandangkan masih dlm tempoh cuti sekolah lagi kanss..huhh..Sampai CH dlm kul 1.00pm..sementara tggu masa nk check in, sempat g stoberi farm..beli stoberi kering, mkn2 smbil nengok pokok stoberi..xlupe, bnde yg paling aku idamkan, stoberi cokelat laa...huh..makan dengan lahapnye..fresh dr ladang..2.00pm check in, ktorang stay kt Cool Point Hotel..hotel ni ok gak la sbb dh xde choice..hotel besh2 sume dh kene booked. hotel ni betul2 kt blakang bustand, dkat ngan MARDI..mmg btul2 tgh bandar Tanah Rata..Ok, mari kite layan gambar2 gembira kami..aku dah malas nk karang...


DAY-1 

@kebun bunga orang india
mama n aisy hepy sgt
colours of my life...
i luv flower
si bapak dan si anak


DAY-2 (banyak makan dr berjalan sbb jalan sangat jem!!)


minum petang @ Bharat Tea..so heaven
stoberi jus..yummehh
steamboat @ Glory 78 Cafe
gambo periuk pn nk tnjuk kaa...


DAY-3 (beli sayur ngan cokelat tuk dijadikan buah tangan..pastu, pulaaanngg)


Avant Chocolate..
ala2 di London gituu..bajet..huhh
stoberi cokelat..(stoberi kering)
canteekkk..

LOOOve CH...muahks

6 comments:

working mom... said...

best nyer g cameron highland.. :)

NaNeMouS said...

best sgt...nnt kte plan reramai g sana..

! Arjunakirana ! said...

ewahhhh... gantik gambar huahuaua

NaNeMouS said...

hahaha..picmonkey kannnss

GHA Collections said...

Len kali ajak akk skali..apepun aisy tetap xtinggalkan barney die tue ea..;)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)